Skip to main content

HOUTEN VLONDER LATEN AANLEGGEN


bedrijfsinfo door www.buitenschrijnwerk.euHOUTEN VLONDER/S LATEN AANLEGGEN

Houten vlonder laten aanleggen
Houten vlonder laten aanleggen

Een houten vlonder...ideaal om op te vertoeven als het mooi weer is,...heeft u er geen een, dan zult u een houten vlonder moeten laten aanleggen, en merkt u direct al aan de foto hierboven dat het vaak om grote constructies gaat met behoorlijke oppervlakten waar nogal een eisen aan kunnen kleven om het product correct bij u in de tuin opgeleverd te krijgen.
We hebben het spreekwoord "bezint eer ge begint" allemaal wel eens gehoord, echter zijn er slechts weinig consumenten die deze waardevolle spreuk opvolgen en naleven. Deze kapitale fout woord ook zeer veel gemaakt door consumenten die een boomhut kopen. Wat bedoelen we hiermee,....er kan simpelweg zo veel misgaan in het complete traject van 1e bespreking tot oplevering van het laatste schroefje. Hieronder een aantal zaken waar men rekening mee dient te houden bij het uitbesteden of het laten aanleggen van een houten vlonder * of houten vlonders Ten eerste is net als bij een houtren steiger laten aanleggen de keuze van de houtsoort van gruwelijk belang omdat dit bepaald of het materiaal stabiel genoeg gaat zijn om mooi te blijven of niet ! De materialen die men sowieso moet vermijden zijn houtsoorten zoals; Bankirai *, Frakke, Massaranduba *, Cumaru, Salau, Bilinga, Commercieel Padoek * (rose v kleur ipv donkerrood!), Jatoba, Kabbes, Moabi en andere commerciele soorten. De enige 3 goede en stabiele houtsoorten zijn; Afzelia Dousse *, Teakhout * en Afrormosia *. Deze houtsoorten zijn niet alleen zeer stabiel, maar tevens slijtvast, hard, en zeer mooi van tekening en bovendien het allerbelangrijkste;...zeer duurzaam ! Met namen voor houten vlonders is dit van zeer groot belang, daar de schoonheid van het terras hiermee bepaald word en blijft.ZAAGWIJZES 

De wijze van zagen of liever gezegd de manier waarop het hout uit de stam is gehaald zegt niets over de kwaliteit van het hout maar wel over de werkingsgedrag van het hout bij verschillende temperaturen en vochtigheidsgehaltes. Dit werkingsgedrag is het beste merkbaar op steigerhout meubels, daar die zomer en winter buitenstaan en niet in een plat vlak gefabriceerd zijn. Kieren en spleten af scheuren zijn hiermee sneller zichtbaar.De goedkope manier waar het minste zaagafval van komt is de Dosse manier van zagen. Deze zaagwijze word nagenoeg over toegepast vanwege haar eenvoudige en zeer economische wijze van verwerken. Echter als men een houten vlonder wil laten aanleggen die absoluut zo min mogelijk krimpt of trekt,...dan zal men moeten overgaan op de zogenaamde Kwartiers of nog beter zuiver Rift manier van zagen. Dit heeft haar meest zichtbare uitwerking over het algemeen wanneer men een dakterras laten maken, omdat een dakterras het meeste zon vangt en dus het snelste zal krimpen of trekken. Deze zaagwijzes * zorgen er voor dat de houtnerf haaks op het kopse hout staat wat de plank zo stabiel mogelijk maakt. Hiermee voorkomt men dat er onnodige scheuren en werking plaatsvind dat veel schade kan veroorzaken en de vlonder hierdoor snel haar schoonheid verliest. Bij hardhout is dit het meeste van belang.Houten vlonders laten aanleggen
Houten vlonders laten aanleggenVERBINDINGEN

De wijze van verbinden wil zeggen welke schroeven men gebruikt en welke lijm men toevertrouwd alle verbindingen te fixeren bij het aanleggen van uw houten vlonder.
Ten eerste zijn RVS schroeven * bijzonder ongeschikt voor de bevestiging van hout wat in weer en wind staat gezien het feit dat hout krimpt en trekt. Hierdoor zal rvs opgerekt worden naarmate het hout nat word en gaat opzwellen.....het oprekken echter is niet het probleem,...het wederom terugveren in de gekrompen toestand is een probleem want RVS blijft in de opgerekte stand staan, doordat het stijf staat van de Nickel wat op zich zacht is maar niet veerkrachtig. Hierdoor ontstaat vaak het fenomeen dat RVS schroeven omhoog komen na verloop van tijd waardoor planken los en omhoog komen of scheef trekken. De schoonheid van het terras is meteen vernachelt ! De correcte schroeven zijn vervaardigd uit zuiver Titanium of uit een hoogwaardige Koolstofstaal soort. Indien een vlonder kopen het gene is waar men over denkt, zal men eerst deze zaken goed in acht nemen.
Voorts is de lijm ook een verhaal apart, gezien bij het aanleggen van een houten vlonder die constant in aanraking is met de buitenlucht en de elementen, zullen er krimp en uitzettingskrachten * op komen die gigantisch zijn. het gele potje houtlijm van de Gamma of Hubo volstaat hier niet mee. Professioneel buitenparket vereist professioneel vakmanschap met professioneel materiaal.
De beste lijm die men simpelweg met geld kan kopen is de 2-componentenlijm Resorcinollijm van Enea uit de U.S.A. die is samengesteld op Formaldehyde basis.
Deze lijm is zo sterk dat het 2 kopse zijden van hout zodanig lijmt dat het de vezelsterkte benaderd van de meeste houtsoorten aan het kopse vlak. Ideaal voor het construeren van een houten tuinschutting, gezien de windkrachten die daar op komen. Geen enkele andere lijm ter wereld krijgt dit voor elkaar. Bij de constructie van een tuinpoort *  is dit nog veel meer van belang gezien de gehele constructie hangt aan slechts 2 scharnierpunten waar zeer veel kracht op komt. Voorts wat er overblijft voor dat u in zee gaat met de buitenschrijnwerk aannemer van uw keuze is het opvragen van een aantal referenties, zodat u op uw gemak reeds gedane projecten kunt inspecteren, wat u een ruw beeld geeft wat te verwachten van de desbetreffende ondernemer. Mocht men willen kiezen voor tuinschermen, is dit advies van minder belang daar dit geprefabriceerde zaken zijn die niet in verbinding staan met het aansluitende tuinscherm gezien er palen tussen zitten.


VOOR EN NADELEN

* Goed voorbereid is het halve werk
* Weinig financiele verassingen
* Weinig technische verrassingen
* Een visueel mooi product
* Een snelle oplevering
* Geen bemoeienis
* Geen stress


Houten vlonder laten aanleggen
Houten vlonder laten aanleggenHouten vlonders laten aanleggen
Houten vlonders laten aanleggenBUITENSCHRIJNWERK PLAATST EEN HOUTEN VLONDER  OF HOUTEN VLONDERS IN DE VOLGENDE GEMEENTES;NEDERLAND:
Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, ’t Gooi, Blaricum, Laren (N-H), Eindhoven, Hilversum, Eindhoven, Breda, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Gouda, Alphen a/d Rijn, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch, Helmond, Uden, Oss, Veghel, Tilburg, Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Heerlen, Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Hengelo, Enschede, Almelo, Weert, Amersfoort, Zeist, Sittard, Roermond, Heerlen, Maastricht, Geleen, Gorinchem, Zoetermeer, Lisse, Hillegom, Harderwijk, Ermelo, Woerden, Zwolle, Almere, Lelystad, Doetinchem, Zutphen, Reeuwijk, Loosdrecht, Vinkeveen, Nieuwkoop, De Kaag, Leimuiden, Breukelen, Aalsmeer, Ter Aar, Blaricum, Laren, Eemnes, Muiden, Bussum, Schijndel, Boxtel, St. Oedenrode, Oisterwijk, Oosterhout, Oirschot, Waalwijk, Zandvoort, Bloemendaal, Valkenswaard, Waalre, Nuenen, Baarn, Epe, Ede, Veenendaal,Landsmeer, Giethoorn, Kamperland, Warmond, Roelofarendsveen en Nederhorst den Berg.

                                                                                                                                                            

BELGIE:                                                     
Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Turnhout, Mechelen, St Niklaas, Lommel, Geel, Brasschaat, St- Martens-Latum, Knokke/Heist, Keerbergen, Lanaken, Brussel, Kortrijk, Brugge, s-Gravenwezel, Schilde, Aarschot, Diest, Mol, Herentals, Dendermonde, Retie, Kasterlee, Oud Turnhout, Tongeren, St. Truiden, Tessenderlo, Heist op den Berg, en Oostende, Lokeren, Deinze, Waregem, Oudenaarde, Roeselare, Schoten, Kapellen, Bree, Peer, Hoogstraten, Bonheiden, Blankenberge, De Haan, Nieuwpoort, De Panne, Brugge, Kalmthout en Essen.